فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علمی پژوهشی
  • محمدقلی نادعلیان *، حسن تاج بخش، محمدرضا مخبر دزفولی، حسام الدین اکبرین صفحات 197-223
    بشر امروز با وجود پیشرفت های سریع خود در حوزه تکنولوژی و امکانات تشخیصی، هنوز با چالش قدیمی و جدی «زئونوزها» مواجه بوده و معضلات نوپدیدی و بازپدیدی آن ها نیز بر مشکلات قبلی افزوده و گهگاهی سامانه بهداشتی کشور را با معضلی بغرنج مواجه می سازد. از بین 1415 بیماری شناخته شده در انسان، حدود 868 مورد (60 درصد) دارای عوامل چند میزبانه هستند، که بین گونه های مختلف رخ می دهند. در سه دهه اخیر تقریبا 75 درصد عفونت های نوپدید جدید انسانی زئونوز بوده اند. در این مقاله با استفاده از مطالعه های کتابخانه ای و جستجوهای الکترونیک، فهرست مهم ترین زئونوزهای باکتریایی با نگاه ویژه به بیماری های نوپدید و بازپدید وضعیت مهم ترین زئونوزهای یادشده در ایران و جهان بر اساس مستندات منتشرشده داخلی و خارجی، نقاط ضعف و قوت سازمان های مسوول مورد بحث و بررسی و راهکارهای اصلاحی و چشم انداز آینده ارایه شده است.
    کلیدواژگان: زتونوزهای باکتریایی، نوپدید، بازپدید، ایران
  • علی رضا قدردان مشهدی *، محمدرحیم حاجی حاجی کلایی، سجده کمالی مجاوری لنگرودی، علی رضاخانی، رضا فاطمی طباطبایی صفحات 225-232
    استفاده از الکتروکاردیوگرافی یک روش تشخیصی مهم دررابطه با اختلالات قلبی می باشد. بنابراین، استاندارد نمودن آن در انواع دام و حتی نژادهای مختلف از یک گونه، ضروری خواهد بود، چرا که ویژگی های مختلف نژادی می تواند در پارامترهای الکتروکاردیوگرام تغییراتی را ایجاد کند. یکی از پارامترهای الکتروکاردیوگرام، فواصل و قطعات آن است که تعیین مقادیر طبیعی آنها می تواند به شناسایی اختلالات قلبیبه ویژه تشخیص آریتمی ها کمک کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اندازه طبیعی فواصل و قطعات الکتروکاردیوگرام روی 100 راس گاومیش رودخانه ای به ظاهر سالم صورت گرفت. به این منظور گاومیش ها به دو گروه نر و ماده و بر اساس فرمول دندانی نیز به دو گروه سنی کمتر و بیشتر از 5/2 سال تقسیم شدند. پس ازاخذ سابقهو معاینه بالینی، ثبت الکتروکاردیوگرام با استفاده از اشتقاق قاعده ای–راسی و با بهره بردن از لیدII دستگاه الکتروکاردیوگراف و با سرعت 25 میلی متر بر ثانیه و حساسیت 10 میلی ولت بر دقیقه صورت گرفت. نتایج نشان داد که میانه±دامنه بین چارکی فواصل P-R، Q-T و R-Rو قطعات PR، ST وTP بدون توجه به جنسیت و سن به ترتیب 03/0± 22/0، 04/0±36/0، 16/0±89/0، 02/12±0/0، 05/0±21/0 و 12/0±30/0 ثانیه بود. آزمون های آماری نشان دهنده وجود تفاوت معنی دار در رابطه با فاصله P-R و قطعه PR در بین دو گروه جنسی و نیز فاصله P-R، فاصله Q-T و قطعه PR در دو گروه سنی بود (05/0>p).به نظر می رسد که عواملی مانند نژاد، اقلیم و رفتارهای گاومیش می تواند روی پارامترهای طبیعی الکتروکاردیوگرام ازجمله فواصل و قطعات آن تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرافی، قطعات، فواصل، گاومیش رودخانه ای خوزستان
  • ربابه کیوانلو شهرستانکی، علیرضا تقوی رضوی زاده*، غلامرضا رزمی صفحات 233-241
    کریپتوسپوریدیوم پارووم پاتوژن دستگاه گوارش طیف وسیعی از حیوانات ازجمله نشخوارکنندگان بوده که به دلیل قابلیت انتقال از حیوانات به انسان از نظر بهداشت عمومی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی به این انگل در بره های پرورش یافته در شهرستان جوین به عنوان قطب گوسفنداری استان خراسان رضوی انجام شد. ابتدا تعدادی از گله های گوسفندان به صورت تصادفی انتخاب و از 300 راس از بره های 10روزه تا دوماهه نمونه مدفوع به صورت برداشت مستقیم از رکتوم طی چهار فصل از تابستان 1393 تا بهار 1394، اخذ شد. پس از ثبت زمان نمونه گیری، سن، جنس و وجود یا عدم وجود علامت درمانگاهی اسهال در بره های تحت بررسی، نمونه ها به آزمایشگاه انگل شناسی منتقل و از آنها گسترش تهیه شده و پس از رنگ آمیزی با روش زیل-نلسون اصلاح شده، توسط میکروسکوپ نوری، با استفاده از عدسی ×100 (روغنی) مورد بررسی قرار می گرفت. نتایج به دست آمده از مجموع 150 نمونه مدفوع اسهالی و 150 نمونه غیراسهالی نشان داد که میزان آلودگی به این انگل 3 درصد (9 نمونه مثبت)است. به ترتیب 2 (3/1درصد) و 7 (6/4 درصد) نمونه از موارد مثبتمتعلق به بره های اسهالی و غیراسهالی بودند. آزمون مربع کای هیچ گونه ارتباط آماری معنی داری را بین آلودگی به این تک یاخته با بروز اسهال، سن، جنس و فصل نمونه گیری نشان نداد. گرچه میزان آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در بره های منطقه تحت بررسی نسبتا پایین بود، ولی نباید از گوسفندان به عنوان یکی از منابع احتمالی آلودگی که می تواند سلامت عمومی را به خطر اندازند، غافل باشیم.
    کلیدواژگان: اسهال، بره، شهرستان جوین، کریپتوسپوریدیوم
  • مجید فرتاش وند، یعقوب حاجی صادقی * صفحات 243-249
    دیابت ملیتوس اختلالی متابولیکی است که از شیوع بالایی در سراسر جهان برخوردار می باشد و افزایش سطح قند خون و در پی آن آسیب های جدی را در عروق و بافت های مختلف بدن سبب می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات میزان شاخص های سرمی آسیب قلبی در موش های صحرایی دچار دیابت تجربی بود. بدین منظور تعداد 30 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در 2 گروه 15 تایی شاهد سالم و تیمار دیابتی تقسیم شدند. دیابت ملیتوس تجربی نیز با تزریق داخل صفاقی تک دز آلوکسان (mg/kg 120) ایجاد گردید. چهار هفته پس از القاء دیابت، شاخص های سرمی آسیب قلبی در موش های مورد مطالعه اندازه گیری شد. متوسط قند خون گروه دیابتی mg/dl 36±1/263 و گروه شاهد mg/dl 12±7/96 بود که حاکی از وجود اختلاف آماری معنی دار بین دو گروه بود (000/0=p). میزان سرمی cTnI (تروپونین I قلبی) در موش های صحرایی مبتلا به دیابت تجربی به طور معنی داری بیشتر از موش های صحرایی گروه شاهد بود (002/0=p). هم چنین فعالیت سرمی آنزیم های AST (آسپارتات آمینوترانسفراز)، LDH (لاکتات دهیدروژناز) و CK-MB (کراتین کیناز قلبی- مغزی) در گروه دیابت تجربی در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود. در این مطالعه از لحاظ ارتباط بین مقدار قند خون و میزان تروپونین I قلبی سرم (685/0=r ، 010/0=p) و نیز سطح فعالیت سرمی آنزیم ها شامل AST (862/0=r ، 000/0=p)، LDH (760/0=r ، 008/0=p) و CK-MB (590/0=r ، 014/0=p) همبستگی مستقیم و معنی دار برآورد گردید.در این مطالعه افزایش میزان cTnI سرم همراه با بالا رفتن میزان فعالیت آنزیم های سرمی شاخص قلب در موش های صحرایی دچار دیابت در مقایسه با گروه شاهد موید بروز درجاتی از آسیب عضله قلب است.
    کلیدواژگان: تروپونین قلبی، دیابت، آلوکسان، موش صحرایی
  • سید پژمان مرتضوی*، مهدیه حاج جوادی، اکرم عیدی صفحات 251-262
    آمینوگلیکوزیدها اغلب در ترکیب با آنتی بیوتیک ها ی بتالاکتام مورد استفاده قرار می گیرند. اثرات ضد باکتری سریع، در دسترس بودن، قیمت منطقی و ایجاد مقاومت کم موجب انتخاب دارویی آن ها برای درمان عفونت های متعدد تهدیدکننده زندگی شده است. از طرف دیگر اثرات سمیت کلیوی آمینوگلیکوزیدها باعث شده که نتوان به صورت طولانی مدت از آنها استفاده نمود. استفاده از عصاره های گیاهی به منظور کاهش آسیب های ایجادشده توسط مواد آسیب رسان از دیرباز مورد توجه واقع شده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی خاصیت محافظت کنندگی عصاره گیاه گزنه در برابر جراحات کلیوی ناشی از مصرف جنتامایسین در موش های صحرایی انجام گرفته است. بدین منظور، 45 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 9 گروه 5 تایی تقسیم شدند: 1- گروه کنترل سالم، 2- گروه کنترل منفی که tween 20 دریافت کرد، 3- گروه کنترل بیمار که فقط جنتامایسین (mg/kg 100) دریافت کرد، گروه های 4 تا 6 به ترتیب عصاره گزنه با غلظت های (mg/kg 50، 100 و 200) به صورت خوراکی دریافت کردند و گروه های 7 تا 9 هم زمان با عصاره گزنه، جنتامایسین (mg/kg 100) نیز دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش (28 روز) نمونه های خونی برای ارزیابی کارکرد کلیه ها تهیه شد و بافت کلیه برای آسیب شناسی بافتی جدا گردید.جنتامایسین به تنهایی موجب آسیب بافت کلیه شد و سطح سرمی اوره و کراتینین را به طور معنی داری افزایش داد (05/0p<). درحالی که، تجویز هم زمان عصاره گزنه و جنتامایسین به طور معنی داری موجب کاهش فراسنجه های سرمی مذکور گردید (05/0p<). همچنین آسیب شناسی بافتی نشان دهنده بهبود ساختار بافتی کلیه در موش های تحت درمان با عصاره گزنه بود. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت گیاه گزنه با دارا بودن منابع آنتی اکسیدانی می تواند از سمیت کلیوی ناشی از جنتامایسین جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: جنتامایسین، آسیب حاد کلیه، گزنه، موش صحرایی
  • منصور میاحی، فروغ طلازاده *، رمضانعلی جعفری، وحید کشاورز زمانیان صفحات 263-276
    آلودگی طیور با باکتری های جنس سالمونلا یکی از مسائل مهم در زمینه سلامت انسان و طیور محسوب می شود و ماکیان نقش مهمی در انتشار و شیوع سالمونلوز در انسان دارند. هدف این مطالعه جداسازی سالمونلا از مزارع و خوراک مرغ مادر گوشتی ایران می باشد. بدین منظور از 62 گله مرغ مادر گوشتی و خوراک آن ها در 21 استان کشور در محدوده زمانی یک ساله نمونه برداری صورت گرفت و با استفاده از روش کشت مرسوم شامل مراحل پیش غنی سازی، غنی سازی و کشت در محیط های اختصاصی و تفریقی، تعداد 18 جدایه سالمونلا تشخیص داده شد. جهت تایید هویت سالمونلای تشخیص داده شده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه استفاده شد و 12 جدایه سالمونلا تایید گردید که 7 جدایه (33/58 درصد) مربوط به سالمونلا انتریتیدیس در استان های قزوین، مازندران و مرکزی، 3 جدایه (25 درصد) مربوط به سالمونلا اینفانتیس در استان های کردستان و جنوب خراسان و 2 جدایه (66/16 درصد) مربوط به سالمونلا تیفی موریوم در استان های فارس و لرستان مشخص گردید. تمامی نمونه های خوراک از نظر آلودگی به باکتری های جنس سالمونلا منفی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد تعدادی از مزارع مرغ مادر ایران به باکتری سالمونلا آلوده می باشند و سالمونلای غالب در مزارع مرغ مادر گوشتی ایران به ترتیب سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلا اینفانتیس و سالمونلا تایفی موریوم می باشد.
    کلیدواژگان: جداسازی سالمونلا، مرغ مادر گوشتی، خوراک
  • علی حسن پور *، حمیدرضا علیپور خیرخواه، سینا مقدم صفحات 277-284

    این مطالعه روی 29 راس اسب مبتلا به گورم و 27 راس اسب سالم (کشت منفی) در اسب داری های اطراف تبریز به منظور بررسی سطوح سرمی هاپتوگلوبین و آمیلوئیدA سرمی انجام پذیرفت. بیماری در اسب های مبتلا به گورم بر اساس نشانه های آزمایشگاهی و بالینی تایید شد. بعد از تایید آزمایشگاهی از طریق کشت نمونه ها، از دام مربوطه نمونه خون از ورید وداج اخذ و پس از جداسازی سرم، مقادیر پروتئین های فاز حاد (هاپتوگلوبین و آمیلوئید A سرمی) اندازه گیری شد. میانگین میزان آمیلوئید A سرمی در اسب های گروه بیمار mg/dl 95/569±13/2749 و در گروه شاهدmg/dl 76/357±97/1602 بود. میانگین سطح سرمی هاپتوگلوبین در اسب های مبتلاmg/dl 01/244±20/1258 و در گروه شاهد mg/dl 18/187±97/721 بود. میانگین هر دو پارامتر در اسب های گروه بیمار به طور معنی داری بیشتر از گروه سالم بود (05/0>p). در گروه بیمار در بررسی همبستگی بین پارامترهای سرمی اندازه گیری شده ، مشخص گردید که ارتباط معنی داری بین آنها وجود ندارد (269/0r= و 05/0<p). نتیجه نهایی این که بیماری گورم در اسب ها باعث افزایش سطوح سرمی پروتئین های فاز حاد می شود و بنابراین در درمان اسب های مبتلا به گورم این موضوع باید لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: پروتئین های فاز حاد، گورم، اسب
  • محمدرضا ولیلو *، سئودا ولیلو صفحات 285-295
    پزودوموناسآئروژینوزا یکی از باکتری های پاتوژن فرصت طلب بوده و در تمام محیط ها یافت می شود و بیشترین عامل عفونت در سوختگی ها شناخته شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه هیستوپاتولوژی اثرات عصاره آبی دارچین و عسل با سیلور سولفادیازین بر ترمیم زخم های سوختگی درجه 2 آلوده به پزودوموناسآئروژینوزا در پوست ناحیه پشت موش صحرایی می باشد. بدین منظور 60 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به چهار گروه تجربی با 15 سر موش در هر گروه، تقسیم شدند. پس از بیهوشی، سوختگی درجه 2 به قطر 12 میلی متر در ناحیه پشت موش ها ایجاد شد، سپس مقدار cfu/ml 108×5/1باکتری پزودوموناسآئروژینوزا سویه PAO1 به طور یکنواخت روی زخم تمام موش ها منتقل گردید. هر 12 ساعت، سیلور سولفادیازین در گروه 1 ، عسل در گروه 2 و مخلوط عصاره آبی دارچین و عسل در گروه 3 روی زخم محل سوختگی مالیده شد و گروه چهار نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. در روز های 7، 14 و 21 بعد از سوختگی، هر بار تعداد 5 سر موش از هر گروه انتخاب و پس از القای بیهوشی و اندازه گیری دقیق قطر زخم با کولیس، نمونه برداری برای کشت میکروبی و انجام هیستوپاتولوژی از محل زخم انجام گرفت. بررسی های میکروب شناسی نشان داد که در تمام گروه ها غیر از گروه شاهد، رشد میکروب متوقف شده بود. مشاهدات هیستوپاتولوژی از لحاظ ترمیم محل زخم و همچنین اندازه گیری قطر زخم نشان داد که اختلاف معنی داری در روزهای 7، 14 و 21 بین گروه های تیمار و شاهد وجود دارد (05/0p<)، به طوری که روند ترمیم در روز 21، در گروه تیمار با مخلوط عصاره آبی دارچین و عسل نسبت به سیلور سولفادیازین بهتر و نسبت به عسل ضعیف تر بود. با توجه به نتایج حاصله ، در درمان زخم های سوختگی عفونی می توان از عسل و مخلوط عصاره آبی دارچین و عسل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سوختگی، پزودوموناس آئروژینوزا، عصاره آبی دارچین، عسل، سیلور سولفادیازین، موش صحرایی
|
  • H. Tadjbakhsh, M.R. Mokhber Dezfouli, H. Akbarein, Mohamadgholi Nadaliyan * Pages 197-223
    Despite rapid advances in technology and diagnostic facilities, contemporary mankind still faces the old and serious challenge of zoonoses and their emerging and re-emerging status further complicates the problems and sometimes the health system of the country faces a dilemma. Out of the 1,415 known human diseases, about 868 (60%) have multiplicative hosts, which occur between different species. In the recent three decades, approximately 75% of the newly emerging human infections have been zoonotic. In this article, using library studies and electronic searches, list of the most important bacterial zoonoses with a special vision towards emerging and re-emerging diseases, the status of the most important zoonoses in Islamic Republic of Iran and the world is presented, based on the published national and international documents, and the weaknesses and strengths of the responsible organizations have been discussed and corrective strategies and prospects for the future offered.
    Keywords: Bacterial zoonoses, emerging, re-emerging, Iran
  • Ali Reza Ghadrdan Mashhadi *, Haji Hajikolaei M.R., S. Kamali, A. Rezakhani, R. Fatemi Pages 225-232
    Electrocardiography is an important diagnostic technique in conjunction to cardiac problems, therefore its standardization is necessary among various livestock and also different breeds of a species because species differences can influence ECG parameters. Determination of normal Intervals and segments of the electrocardiogram can help identify heart abnormalities especially arrhythmias. The present study was performed to determine normal duration of intervals and segments of the electrocardiogram on 100 apparently healthy river buffaloes. For this purpose the buffaloes were divided into male and female and according to dental formula to two age groups (less than 2.5 and more than 2.5 years of age). After taking the anamnesis and performing a clinical examination, the electrocardiogram was obtained based on base- apex lead system with lead II of the electrocardiograph, paper speed of 25mm/sec and sensitivity of 10 mv/min. Results showed that regardless of age and sex, the median and interquartile range of P-R, Q-T and R-R intervals and PR, ST and TP segments were 0.22±0.03, 0.36±0.04, 0.89± 0.16, 0.12± 0.02, 0.21± 0.05 and 0.30± 0.12 second respectively. Statistical tests showed that there is a significant difference in relation to the P-R interval and PR segment between the two sexes and also P-R, Q-T interval and PR segment in the two age groups (p
    Keywords: Electrocardiography, Segments, Intervals, Khuzestan river buffalo
  • Robabe Keyvanloo Shahrestanakey, Alireza Taghavi Razavizadeh *, Gholamreza Razmi Pages 233-241
    Cryptosporidium parvum is an enteric pathogen of a broad range of animals including ruminants. It is also important in terms of public health due to its transmission from animals to humans. The purpose of the present study was to determine the infection rate of this parasite in lambs raised in farms of Jovein area as a center of sheep production in khorasan-razavi province. At first, some sheep flocks were selected randomly, then fecal samples were collected from the rectum of 300 lambs with the age of 10 days to two months during four seasons between summer 1393 to spring 1394 (July 2014 to May 2015). After recording the sampling time, age, sex, and presence or absence of clinical signs of diarrhea in studied lambs, the samples were transported to the parasitology laboratory. Smears were prepared and stained by modified Ziehl-Neelsen method and examined by light microscopy using magnification of 100× (oil immersion). The results of 150 cases of diarrheic and 150 cases of non- diarrheic stools showed that the infection rate is 3% (9 positive samples). Two (1.3%) and 7 (4.6%) positive samples belonged to diarrheic and non- diarrheic lambs, respectively. The Chi-square test revealed no statistically significant correlation between the protozoan infection rate with diarrhea, age, sex and season of sampling. Although the cryptosporidium infection rate in lambs were relatively low in Jovein area, but sheep should not be overlooked as a possible source of infection that could threaten public health.
    Keywords: Diarrhea, lamb, Jovein area, Cryptosporidium
  • Majid Fartashvand, Yaghoub Haji-Sadeghi * Pages 243-249
    Diabetes mellitus is a metabolic disorder and its incidence is considered to be high all over the world. It causes increase in blood glucose levels and subsequent damage to various tissues and blood vessels. The aim of the present study was to evaluate cardiac injury biomarkers of serum in rats with experimental diabetes. Thirty male Wistar rats were randomly assigned into 2 groups including healthy control and diabetic rats. Diabetes was induced with a single injection of alloxan (120 mg/kg IP). Four weeks after induction of diabetes, levels of cTnI (cardiac troponin I), AST (Aspartate aminotransferase), LDH (lactate dehydrogenase) and CK-MB (keratin kinase) were measured in serum. At the end of the experiment, mean blood sugar levels were 263.1 ± 36 and 96.7 ± 12 mg/dl in diabetic and control groups respectively that reveals a statistically significant difference between the two groups (p=0.000). Serum cTnI level in diabetic rats was significantly higher than healthy control group (p=0.002). Other cardiac biomarkers of serum in experimentally induced diabetic rats were significantly higher than control group. There were significant correlation between blood glucose levels and serum cTnI (r=0.685; p=0.010), and with serum activities of enzymes, including AST (r=0.862; p=0.000), LDH (r=0.760; p=0.008) and CK-MB (r=0.590; p=0.014). In conclusion, elevated level of serum cTnI and enzyme activities in diabetic rats in comparison to the control group suggests some degree of cardiac muscle damages.
    Keywords: Cardiac Troponin, Diabetes, Alloxan, Rat
  • Mahdieh Hajjavadi, Akram Eidi, Pejman Mortazavi * Pages 251-262
    Aminoglycosides are often used in combination with beta-lactam antibiotics and have a rapid bactericidal effect, are available at an affordable cost and have less incidence of resistance, making them a drug of choice for treatment of several life-threatening infections. However, the nephrotoxic effects of aminoglycosides prevent their long term use. The use of herbal extracts in order to decrease injuries of injurious materials has long been considered. The present study was conducted in order to investigate the protective effects of nettle (Urtica dioica) extract against gentamicin induced kidney injuries in the rat. Forty five male Wistar rats were divided into 9 groups consisting of: 1-healthy control group, 2- negative control group that received tween 20 (extract solvent), 3- patient control group which received onlygentamicin at 100 mg/kg, experimental healthy groups 4-6 which received nettle extract at 50, 100 and 200 mg/kg and patient experimental groups 7-9 which received nettle extract along with gentamicin at 100 mg/kg. At the end of the experiment (28 days), blood samples were obtained, and the kidneys were removed for histopathologic investigations. The results showed that gentamicin alone induced renal tissue damage and significantly increased the serum levels of creatinine and urea (p
    Keywords: Gentamicin, Acute renal injury, Urtica dioica, Rat
  • Mansour Mayahi, Forough Talazade *, Ramezan Ali Jafari, Vahid Keshavarz Zamanian Pages 263-276
    Contamination of poultry by salmonella spp. is an important issue both in the field of public health as well as in the poultry industry and poultry have a significant role in transmission and incidence of human salmonellosis. The aim of the present study was isolation and identification of Salmonella spp. in Iranian broiler breeder farms and their feed. Samples from Sixty two broiler breeder farms and their feed from 21 states of Iran were collected during one year. All samples were cultured in different conventional media, including pre-enrichment, enrichment, selective plating and 18 Salmonella isolates were identified. Salmonella identification was confirmed by multiplex PCR and 12 isolates were confirmed. Out of positive samples, seven samples (58.33%) were Salmonella enteritidis in Ghazvin, Mazandaran and Markazi provinces, three samples (25%) were Salmonella infantis in Kordestan and southern Khorasan provinces, and two samples (16.6%) were Salmonella typhimurium in Fars and Lorestan provinces. All feed samples were negative. The results of this study showed that some breeder farms in Iran are contaminated with Salmonella and the most prominent Salmonella inbroiler breeder farms are Salmonella enteritidis, Salmonella infantis, and Salmonella typhimurium respectively.
    Keywords: Salmonella isolation, Broiler breeder farms, Feed, Multiplex PCR
  • H.R. Alipour Kheirkhah, S. Moghaddam, Ali Hassanpoor * Pages 277-284

    This study was conducted on 29 horses with strangles and 27 healthy horses (negative culture) in order to investigate the serumic concentration of haptoglobin and serum amyloid A in stables of Tabriz area in Iran. Sick horses were detected by clinical and laboratory (culture of nasal discharge) findings. Blood samples were subsequently collected from the jugular vein in all horses and serum was separated. The concentration of acute phase proteins (Haptoglobin and Serum Amyloid A) were measured in all samples. Mean Serum Amyloid A in affected and healthy horses was 2749.13±569.95 mg/dl and 1602.97±357.76 mg/dl respectively. Mean serumic levels of Haptoglobin in affected and healthy horses was 1258.20±244.01 mg/dl and 721.97±187.18 mg/dl respectively. Average of both parameters in affected horses was significantly higher than the healthy group (in both p=0.000). There was no significant correlation between the measured parameters in diseased horses (p=0.158 & r=0.269). In conclusion, strangles induces increase in the serumic concentration of acute phase proteins which must be considered in the treatment of affected horses.

    Keywords: Acute phase protein, Strangles, Horse
  • Mohammadreza Valilou *, Sevda Valilou Pages 285-295
    Pseudomonas aeruginosa, a ubiquitous opportunistic pathogen, is the most common infective agent of burn wounds. The aim of this study was to compare the histopathological effect of a mixture of aqueous extract of cinnamon and honey with silver sulfadiazine on the healing of Pseudomonas aeruginosa infected second grade skin burn wounds in rats. To this end, 60 male rats were randomly assigned to four experimental groups (15 rats in each group). After inducing anesthesia, second grade burn wound with the diameter of 12 mm was created in the dorsal region of rats. Then, 1.5×108 cfu/ml P. aeruginosa PA01was equally bestrewed on the wound of all rats. Every 12 hours, silver sulfadiazine (group 1), honey (group 2) and aqueous extract of cinnamon and honey (group 3) were applied to the wounds and group 4 was kept as control. On days 7, 14, and 21, five rats were selected from each group at each time point and after inducing anesthesia and measuring the diameter of the wound by coliseum, microbial and histopathological samples were taken from the wounds. Microbial studies showed that in all groups except the control group, the growth of the microbe was stopped. Histopathological observations regarding wound healing and diameter showed that there was a significant difference between treatment groups and the control group on days 7, 14 and 21 (p
    Keywords: Burn, Pseudomonas aeruginosa, Cinnamon extract, honey, Silver sulfadiazine, Rat